19 دی 1394 - 11:0
شناسه خبر: 3747
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مدیرعامل بورس:
آمادگی بورس برای عرضه محصولات کشاورزی به بازارهای جهانی
مدیرعامل بورس کالای ایران از آمادگی عرضه محصولات کشاورزی کشور به بازارهای جهانی خبر داد.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از خبرگزاری موج ، حامد سلطانی نژاد با اشاره به مهمترین منفعت اجرای سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی محصولات کشاورزی در اقتصاد ملی افزود: با در نظر گرفتن استاندارد محصولات و انجام کار کارشناسی، دراز مدت با اجرای سیاست قیمت تضمینی در بورس کالا، کیفیت تولیدات کشاورزی کشور بهبود پیدا کرده و از آمادگی بهتری برای عرضه به بازارهای جهانی برخوردار میشوند.
وی ادامه داد: بورسهای کالایی در جهان از مهمترین بازارهای دادوستد محصولات کشاورزی به شمار میروند و بورس کالای ایران در این زمینه میتواند پیشرو باشد.
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به تأثیر حمایتهای وزیر جهاد کشاورزی در اجرای موفق طرحها اظهار داشت: مسوولان وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای تابعه از جمله سازمان مرکزی تعاون روستایی و شرکت پشتیبانی امور دام و همچنین سازمان مدیریت و برنامهریزی نقش به سزایی را در اجرای موفق این طرح ملی ایفا کردند.
مدیرعامل بورس کالای ایران سلسله اقدامات این بورس را در راستای اجرای موفق ماده 33 قانون افزایش بهرهوری بخش کشاورزی و منابع طبیعی در قالب طرح قیمت تضمینی را تشریح کرد.
سلطانی نژاد با اشاره به ابلاغیه هیات وزیران در اردیبهشت سال جاری در خصوص اجرای سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در خصوص دو محصول جو ذرت استانهای کرمانشاه و خوزستان از طریق بورس کالای ایران، گفت: معایب سیستم خرید تضمینی در سالهای اخیر دولت را بر آن داشت تا به منظور رفع معایب این سیستم، در قالب طرح قیمت تضمینی، تحویل محصول کشاورزان به انبارهای تحت نظارت بورس کالا صورت پذیرد و فروش محصول در قالب گواهی سپرده کالایی در این بورس انجام شود.
وی گفت: در پی ابلاغ مصوبه هیات دولت، بلافاصله شناسایی و پذیرش 9 انبار در استان کرمانشاه برای محصول جو و شناسایی و پذیرش 26 انبار در استان خوزستان برای محصول ذرت در بورس کالای ایران صورت گرفت و ضمن اتصال انبارها به سامانه الکترونیکی صدور گواهی سپرده کالایی، اقدامات متعددی برای ترویج و فرهنگسازی از جمله تهیه انیمیشن، انتشار بروشورهای مختلف، راهاندازی سامانه پیامکی، برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی مختلف در تهران و خوزستان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی انجام شد.
مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: از روز آغاز برداشت ذرت در استان خوزستان و انتقال آن به خشککنیها و سپس انبارهای تحت نظارت بورس کالای ایران تا 13 دی سال جاری بالغ بر 132 هزار و 796 تن ذرت از 5 هزار و 817 کشاورز ذرت کار خوزستانی در قالب گواهی سپرده کالایی در بورس کالای ایران به فروش رفت و ارزش معاملات این کالا در بورس از مرز 829 میلیارد ریال گذشت.
وی با اشاره به این که بخش خصوصی و تعاونی پیشتاز در معاملات ذرت خوزستان در بورس کالای ایران بودهاند، گفت: خوشبختانه براساس اطلاعات معاملات، معاملات مذکور با فعالیت قابل قبول بخشهای خصوصی و تعاونی در دو سمت عرضه و تقاضا آغاز و تاکنون ادامه یافته است به نحوی که اشخاص حقیقی و حقوقی به ترتیب 46 و 54 درصد از حجم کل معاملات را به خود اختصاص دادهاند که نشان از وجود بازاری رقابتی در طرح قیمت تضمینی ذرت دارد.
وی به دستاوردهای اجرای ماده 33 در عرصه اقتصاد ملی اشاره کرد و گفت: کاهش بار مالی دولت، حمایت کارآمدتراز بخش کشاورزی و محدود شدن فعالیتهای غیرمولد (واسطهگری) و ارتقای شفافیت دستاوردهای اجرای ماده 33 در عرصه اقتصاد ملی است و در بخش کشاورزی نیز ارتقای استاندارد محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات به واسطه دقت بیشتر در کنترل کیفیت محصول، پرداخت به موقع وجوه کشاورزان، آشنایی کشاورزان با مزیتهای بازارهای مالی و فراهم شدن امکان ایجاد زمینه برنامهریزی بهتر برای کشت سالهای بعد با اجرای این طرح حاصل شد.
وی، دستاوردهای اجرای این طرح در بازار سرمایه را مطرح کرد و گفت: ارتباط عمیقتر بازارهای مالی و فیزیکی، ایجاد تنوع در ابزارهای معاملاتی و سرمایهگذاری و امکان ایجاد بازارها و ابزارهای جدید به پشتوانه گواهیهای سپرده کالایی از دستاوردهای این طرح در حوزه بازار سرمایه کشور به شمار میرود.
وی با بیان این که برای اجرای موفق این طرح، کار شناسایی و دریافت کد بورسی برای بیش از هفت هزار کشاورز ذرت کار خوزستانی در بورس کالای ایران به نحو موفقی انجام شد، خاطرنشان کرد: سازماندهی شبکه کارگزاران برای تسهیل دسترسی کشاورزان به بازار و ارتباط و تعامل مستمر با نهادهای متولی اعم از وزارت جهاد کشاورزی، شرکت پشتیبانی امور دام، سازمان مرکزی تعاون روستایی و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور از دیگر اقدامات مهم بورس کالا در این زمینه به شمار میرود.
وی با اشاره به حضور بازارسازان هنگام معاملات ذرت خوزستان در طول هفتههای اخیر گفت: پیگیری مستمر فعالیت بازارسازان از جمله صندوق حمایت از صنعت دام و طیور، شرکت توسعه کشت ذرت و خریداران حقیقی و حقوقی عمده برای جلوگیری از بروز مازاد عرضه و افت قیمت از دیگر اقدامات بورس کالا در راستای اجرای موفق این طرح به شمار میرود.
وی گفت: لحاظ تمهیدات لازم برای جلوگیری از ورود ذرت وارداتی به طرح، حضور دائمی نمایندگان بورس کالا در منطقه به منظور نظارت مستمر بر حسن اجرای طرح و پیگیری پرداخت وجه معامله به کشاورزان ظرف 2 روز به همراه محاسبه و اعلام میزان مابهالتفاوت قابل پرداخت به کشاورزان به وزارت جهاد کشاورزی به صورت الکترونیکی نیز به نحو مطلوبی از سوی این بورس انجام شد.